dimecres, 22 de febrer del 2012

L'Estaca

Escric estes línies des del sofà de ma casa a València satisfet per la fi de la violència als carrers de la capital. Després de quatre dies d'intervencions policials, a cadascuna més violenta que l'anterior, tant hui com ahir, les multitudinàries manifestacions, copades per milers de persones, han sigut tractades per fi amb el respecte que es mereixen.

És ja el primer pas, però tal com s'acordà en assemblea, i tal com s'ha dit hui al manifest llegit davant la Delegació del Govern, encara no s'ha assolit ningun objectiu. Ni ha dimitit la delegada del Govern, ni el cap de policia del País Valencià, ni molt menys el ministre del Interior. A més, ni aquest últim ni el president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha donat explicacions més que unes poques paraules soltes, i sempre ambigües.

I tot això, a pesar de les constants denúncies de tant estudiants, com pares i mares, com sindicats, i com els partits polítics de l'oposició. De fet, durant els últims dies els polítics de l'oposició han tingut presència destacada a les concentracions i manifestacions dels últims dies, especialment el grup valencianista Compromís i una de les seues líders, Mònica Oltra. De fet, entre altres causes, és probable que la intervenció del diputat de Compromís al congrés forçara al ministre del Interior a intervindre en els modes dels seus agents a València.


Així, i sense la presència policial al carrer, les últimes dos manifestacions han transcorregut sense incidents, amb la calma pròpia, i així esperem que continue tot els propers dies, a les pròximes concentracions i manifestacions. Actes que no cesaràn fins que es vagen assolint els objectius marcats als diversos manifests i demés, és a dir, la dimissió dels personatges més implicats, Sánchez de León i Antonio Moreno, la fi dels retalls en educació per part del govern valencià, i el retirament dels càrrecs presentats contra aquells estudiants que foren injustificadament detinguts a les concentracions.

Encara així, hui, alguna gent ha estat tirant ous a la delegació del Govern, acte que immediatament s'ha vist censurat pels propis manifestants, condemnant així qualsevol tipus de violència, inclús la més inòcua, així com   es desmarcaren de la crema de contenidors del dilluns per la nit i la tombada d'una moto de policia ahir de matí.

Ni el sistema, corrupte, repressor i cada volta més feixista per culpa del Partit Popular, ni els radicals que intenten fer-nos perdre el nord de la resistència pacífica, ens poden aturar en la nostra consciència i el nostre moviment. La #primaveravalenciana és ja un fet real, consolidat i compromés. Endavant companys! Que no ens aturen! Per l'educació pública, per la llibertat i pel País! Bona lectura!


El bloc "El Camí de l'Escocés" lamenta moltíssim no haver pogut oferir una crònica dels successos del passat dilluns, a pesar inclús d'haver estat a punts neuràlgics com el centre de València i l'Assemblea de la Facultat de Història. Encara així, i per reparar la manca d'informació compilada que algú hagués volgut tenir, us oferim a continuació una sèrie d'articles i pàgines amb tots els detalls:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada